3 pajjer
Här kommer recept från pajjerna från elins överaskningsfest:
Elins Chevré & aprikos paj med honug och valnötter!
Fyllning:
350 gr chévreost
10-15 torkade aprikoser
Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl grädde
2 krm salt1 krm vitpeppar
Tillbehör:
flytande honung
valnötter
ruccola
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör en vanlig pajdeg och förgrädda i ugnen.
Smula ner chévre och hackade aprikoser.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar, och häll över.
Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Skär upp och ringla över honung och valnötter. Servera med lire ruccola!
Tias Svamp & Köttfärs paj
Fyllingen:
Köttfärs
lök
svamp
paprika
grädde
svampbuljong
Creme bonjour/creme fraishe -MED SVAMPSMAK
ost
Så här gör jag den:
Börjar med att steka lök å köttfärs i en panna, och färska champinjoner i en annan
Kryddar köttfärsen å svampen efter smak.
När köttfärsen e färdig, slänger jag i hackad paprika och häller i grädde. I men en svamp bujong i det.
Sen blandar jag ihop svampen å köttfärsen till en röra.
Fyller pajformen me de. (pajdegen är där i såklart)
uppe på det brer jag ett lager me smaksatt creme farishe eller som sist, en creme Bonjour. Svamsmak så klart.
på me ost å in i ugn.
Linneas Salami & brie paj (fast fick nog de här recptet av Jessie en gåg i tiden)
Fyllning:
Salami
Brie ost
3 ägg
3 dl mjölk
riven ost
Gör en valnlig pajdeg!
Varva med salami och brie ost så mycket du vill ha i. Blanda mjölk och ägg och riven ost häll över i pajformen. Grädda ca 30-40 min på 225 grader. tills gyllenbrun.
Elins Chevré & aprikos paj med honug och valnötter!
Fyllning:
350 gr chévreost
10-15 torkade aprikoser
Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl grädde
2 krm salt1 krm vitpeppar
Tillbehör:
flytande honung
valnötter
ruccola
Sätt ugnen på 225 grader.
Gör en vanlig pajdeg och förgrädda i ugnen.
Smula ner chévre och hackade aprikoser.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar, och häll över.
Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Skär upp och ringla över honung och valnötter. Servera med lire ruccola!
Tias Svamp & Köttfärs paj
Fyllingen:
Köttfärs
lök
svamp
paprika
grädde
svampbuljong
Creme bonjour/creme fraishe -MED SVAMPSMAK
ost
Så här gör jag den:
Börjar med att steka lök å köttfärs i en panna, och färska champinjoner i en annan
Kryddar köttfärsen å svampen efter smak.
När köttfärsen e färdig, slänger jag i hackad paprika och häller i grädde. I men en svamp bujong i det.
Sen blandar jag ihop svampen å köttfärsen till en röra.
Fyller pajformen me de. (pajdegen är där i såklart)
uppe på det brer jag ett lager me smaksatt creme farishe eller som sist, en creme Bonjour. Svamsmak så klart.
på me ost å in i ugn.
Linneas Salami & brie paj (fast fick nog de här recptet av Jessie en gåg i tiden)
Fyllning:
Salami
Brie ost
3 ägg
3 dl mjölk
riven ost
Gör en valnlig pajdeg!
Varva med salami och brie ost så mycket du vill ha i. Blanda mjölk och ägg och riven ost häll över i pajformen. Grädda ca 30-40 min på 225 grader. tills gyllenbrun.
Kommentarer
Trackback