Black & White Chokladpaj
Pajdeg: Fyllning: Garnering:
3 dl vetemjöl 100 g vit choklad ½ dl vatten
2½ msk kakao 250 g kesella 10% ½ socker
4 msk strösocker 1 msk Cointreau 2 apelsiner (skalet)
150 g smör 1 apelsin (finrivet skal)
1 ägggula 3 ägg
Blanda ihop mjöl, kakao, smör och socker. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut i form (jag använde en med löstagbar kant) Ställ formen i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen, blanda ner Kesellan försiktigt tillsätt Cointreau, apelsinskal och ägg. Häll smeten i formen och grädda i nedre del av ugn i ca 30 minuter.
Garneringen:
Riv apelsinsalen i större "strimlor" Koka upp vatten och socker . Koka apelsinskal strimlorna i sockerlagen i ca 5 min. Låte strimlorna rinna av. Låt pajjen kallna och garnera sedan med strimlorna Färdig att servera!!!
Det här receptet har jag tagit ur en pajbok. Jag tyckte pajjen var lite torr och rekomenderar en bärsås eller bär till pajjen! Bär och choklad är gott tillsammans. Då kan man utesluta apelsinskalgarneringen (om man vill)