Kycklingplanka

Ingridienser 4 personer:

4 kycklingbröstfiléer
50 gram smör
8 champinjoner
2 tsk sambal oelek
persilja
2 vitlöksklyftor
4 skivor brieost
10-12 mjöliga potatisar
2 äggulor
2 msk socker
2 dl grädde
2 dl mjölk
Salt & peppar
Valfri sås
Plankor!

* Ge kycklingen stekyta i en panna, och sätt sedan in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
* Koka potatisen mjuk, häll av och blanda i sedan smör, äggulor, salt, peppar, socker, grädde och mjölk, och rör ihop till moset fått en bra konsistens.
* Ta ut stjälken ur champinjonerna så endast hattarna bli kvar. Fyll hattarna med en blandning av smör, vitlök, sambal oelek och persilja.

* Lägg upp kycklingen på plankan,gör ett snitt i filéerna, och lägg i brieosten.
* Lägg på lite av smörblandningen som är till champinjonerna för extra smak.
* Spritsa eller klicka ut moset runt omkring plankan.
* Häll över sås.
* Lägg på champinjonerna.

*Grädda i ugnen på hög temperatur tills moset fått fin färg

                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback