Linnea Lamm Gryta

Det här är en lätt rätt som sköter sig själv och inte kräver mycket förberedelse, däremot tar den lång tid. Jag började med köttet ca 18:00 kvällen innan så fick det stå på låg värme hela natten. (stängde av när jag gick till jobbet) Det ultimata är om man har en Crock Pot, Då ät det bara att trycka på innan man går till jobbet så är det nästan klart när man kommer hem.


1½ kg nackkotletter
5 vitlöksklyftor
2-3 lökar
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk Rosmarin
1 förpacking paserade tomater
Morötter
Potatis
Sötpotatis

Lägg i nackkotletter, Strimlad lök, vitlök, rosmarin och timjan (bind ihop dom med ett snöre de ska tas ur grytan senare) i en gryta, fyll på vatten precis så det täcker maten. Koka upp. Låt sedan på låg värme. När köttet börjar lossna från benet på kotletten är de dags att ta upp de färska kryddorna och tillsätta passerade tomater, morötter, potatis och sötpotatis. Låt koka på låg värme i grytan tills servering. Jag brukar lägga i rotfrukter ca 1½ timme innan man ska äta.

  • Krydda efter smak du kanske vill ha andra kryddor än timjan och rosmarin
  • Skär inte bort fett eller ben från köttet, det bidrar till smaken





Crock Pot!
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback