Påskbiskvier
Ca 30 biskvier
Bottnar:
200 g sötmandel
3 ¼ dl florsocker
3 äggvitor
Smörkräm:
¾ dl socker
¾ dl vatten
3 äggulor
150 g smör
Rivet skal av 1 citron
Glasyr:
3 dl florsocker
Ca 2 msk pressad citronsaft
Gul karamellfärg
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2605593/images/2011/d-003_144180757.jpg)
Om man läser det igenom det här receptet innan så kommer allt gå som det ska. Det gjorde inte jag när jag skulle baka. Här kommer några tips på vad du absolut inte ska göra om du vill få fina biskvier.
Bottnar:
200 g sötmandel
3 ¼ dl florsocker
3 äggvitor
Smörkräm:
¾ dl socker
¾ dl vatten
3 äggulor
150 g smör
Rivet skal av 1 citron
Glasyr:
3 dl florsocker
Ca 2 msk pressad citronsaft
Gul karamellfärg
- Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med florsocker. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en smet.
- Klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175 grader i ca 12 minuter. Lossa kakorna från pappret direkt när de är färdiggräddade.
- Koka ihop socker och vatten till en lag. Vispa upp gulorna och vispa i sockerlagen. Låt svalna.
- Bred smörkrämen på mandelbottnarna och ställ kallt.
- Rör ihop florsocker, citronsaft och karamellfärg till glasyr.
- Bred glasyren på kakorna och ställ kallt för att stelna
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2605593/images/2011/d-003_144180757.jpg)
Om man läser det igenom det här receptet innan så kommer allt gå som det ska. Det gjorde inte jag när jag skulle baka. Här kommer några tips på vad du absolut inte ska göra om du vill få fina biskvier.
- Strunta inte i något moment, det är väldigt viktigt att lossa bottnarna när de är färdiggräddade. Annars går de sönder, och kletar fast.
- Ställ kallt när det står att du ska ställa kallt.
- Flytta inte om i receptet, tex att göra glasyren innan smörkrämen, de resulterar i att det stelnar och det blir väldigt svårt att bre glasyr på smörkräm.
![](http://lovelylinnea.blogg.se/testblogg/images/2011/linnea_159074296.jpg)
Kommentarer
Trackback