Pavlova
Under 1920-talet turnerade Anna Pavlova i Australien och på Nya Zeeland då bakelsen uppfanns till hennes ära.
Det är en maräng botten med grädde och (helst) färska bär och frukt.
Det är en maräng botten med grädde och (helst) färska bär och frukt.
Ingredienser
4 äggvitor
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 125 grader
Vispa ihop till hårt skum. Bre ut på plåt antingen i portionsbitar eller som en stor tårta. Grädda i ca 2 timmar. Stäng av ugn låt stå och svalna över natten om du vill. Jag anser att man kan ta ut direkt om man är ute i sista minuten.
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 125 grader
Vispa ihop till hårt skum. Bre ut på plåt antingen i portionsbitar eller som en stor tårta. Grädda i ca 2 timmar. Stäng av ugn låt stå och svalna över natten om du vill. Jag anser att man kan ta ut direkt om man är ute i sista minuten.
Trackback