Persika & aprikos paj
Slängde ihop en paj igår. Hade så mycket aprikoser kvar från påskenhelgen. Väldigt enkel och god.
Pajbotten + fyllning:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 brk 240 g aprikoser
1 brk 240 g persikor
Lock:
3/4 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl socker
mandelmassa efter behag
1 äggula
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka eller knåda samman pajbottnen, klä en smörad form ,av normalstorlek, med degen. Ställ in i varma ugnen några minuter medan du hackar den konserverade frukten samt (för sig) hackar samman ingredienserna till pajlocket. De sista ska inte bli en slät deg.
Tag ut pajsbottnen, täck med frukten och strö locket över, in i ugnen i 15-20 minuter
Jag hittade det här receptet på matklubben.se
Jag kommer nästa gång testa ha i mandelassa i pajbotten också, tyckte den delen av pajjen var lite tråkig. Eller så kan man skippa botten och göra en smulpaj varaiant!
Pajbotten + fyllning:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 brk 240 g aprikoser
1 brk 240 g persikor
Lock:
3/4 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl socker
mandelmassa efter behag
1 äggula
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka eller knåda samman pajbottnen, klä en smörad form ,av normalstorlek, med degen. Ställ in i varma ugnen några minuter medan du hackar den konserverade frukten samt (för sig) hackar samman ingredienserna till pajlocket. De sista ska inte bli en slät deg.
Tag ut pajsbottnen, täck med frukten och strö locket över, in i ugnen i 15-20 minuter
Jag hittade det här receptet på matklubben.se
Jag kommer nästa gång testa ha i mandelassa i pajbotten också, tyckte den delen av pajjen var lite tråkig. Eller så kan man skippa botten och göra en smulpaj varaiant!
Kommentarer
Trackback