Shepards Pie Special
Ingredienser:
Potatis ca 1 kg
1 kg Köttfärs
1 stor lök
4 klyftor vitlök
2 Bacon
Svamp
1 Bultongtärning
lite grädde
sedan hade jag lite olika såser i som jag har i kylskåpet (hela min kylskåpsdörr är fylld av sås) kommer inte ihåg exakt vad som åkte i den här gången, men vet att jag hade i Worcestershire sauce, man kan klicka i lite av de mesta man gillar :)
Skala och koka potatis
Stek bacon, svamp lök, vitlök, köttfärs. Jag brukar ta undan svampen och bacon tills köttfärsen är klar. Blanda ihop allt. Ha buljongtärning och lite grädde, låt stå på låg värme en stund tills köttfärsröran blir lite tjock. Sen börjar jag krydda och smaksätta med mina olika såser.
Under tiden du hållit på med köttfärsröran är potatisen klar och redo att mosas. Elvisp funkar bra för mej. Jag brukar ha i smör, mjölk/ev grädde, salt,peppar, muskot, lite ost är gott. Eftersom allt ska gratineras sedan kan man ha i ett ägg i potatismoset så får det lättare en gyllenbrun färg. Själv brukkar jag alltid glömma bort det där ägget så har ingen erfarenhet hur det smakar.
Lägg köttfärsröran i en ugnsform och sedan moset uppe på.
Gratinera tills moset fått en gyllenbrun fin färg :)
Potatis ca 1 kg
1 kg Köttfärs
1 stor lök
4 klyftor vitlök
2 Bacon
Svamp
1 Bultongtärning
lite grädde
sedan hade jag lite olika såser i som jag har i kylskåpet (hela min kylskåpsdörr är fylld av sås) kommer inte ihåg exakt vad som åkte i den här gången, men vet att jag hade i Worcestershire sauce, man kan klicka i lite av de mesta man gillar :)
Skala och koka potatis
Stek bacon, svamp lök, vitlök, köttfärs. Jag brukar ta undan svampen och bacon tills köttfärsen är klar. Blanda ihop allt. Ha buljongtärning och lite grädde, låt stå på låg värme en stund tills köttfärsröran blir lite tjock. Sen börjar jag krydda och smaksätta med mina olika såser.
Under tiden du hållit på med köttfärsröran är potatisen klar och redo att mosas. Elvisp funkar bra för mej. Jag brukar ha i smör, mjölk/ev grädde, salt,peppar, muskot, lite ost är gott. Eftersom allt ska gratineras sedan kan man ha i ett ägg i potatismoset så får det lättare en gyllenbrun färg. Själv brukkar jag alltid glömma bort det där ägget så har ingen erfarenhet hur det smakar.
Lägg köttfärsröran i en ugnsform och sedan moset uppe på.
Gratinera tills moset fått en gyllenbrun fin färg :)
Kommentarer
Trackback