Cappuccino cheesecake!

Idag kom Kine hem till mig med sin dotter Tilde. Självklart fika dags! Med Baileys Ice coffee och en bit Cappuccino cheesecake. Det var en väldigt god liten bakelse trots några små missöden i bakningsstadiet.
Det här bakades i dubbla muffinsformar av största storlek.


Ingredienser:
8 - 10 stycken
200 g digestivekex
2 tsk kanel
75 gram smält smör
2 tsk kanel
3 gelantinblad
1 dl starkt kaffe
200 g philadelphia ost
2 ½ dl Kesella
3 äggvitor
2 dl socker
Färska bär till garnering
Sätt ugen på 175 grader. Smula digestivekexen och blanda dem med smöret och kanel. Fördela i muffins formar, grädda längst ner i ugnen i 10 min. Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i socker gradvis. Rör samman philadelphia ost och kessella. Ta upp gelatinbladen och smält dem i kaffet på svag värme. Häll kaffeblandningen i ostsmeten och rör om ordentligt. Vänd sedan ner ostblandningen i äggviteskummet. Bred ut smeten över digestivet och ställ kallt i minst 3 timmar. Garnera!
De blev rätt så bra till slut. Goda var de visserligen men man vill ju att de ska vara fina också.
Som jag nämde tidigare hände de lite grejjer under bakningen som gjorde att jag fick lite problem med konsistensen. Jag råkade hälla kessellan i det ovispade äggvitorna, Jag fiskade givetvis upp kessellan så gott jag kunde men mitt skum blev aldrig hårt. Och så hade jag i allt socker på en gång. Jag vet inte vad jag höll på med, jag korade ju mig själv till marängdrottning för några dagar sedan, och alla missar var i äggviteskummet.  Jag gjorde det här cheesecake bakelserna igår kväll så det kunde stå över natten och styvna till sig. Så här såg de ut i morse när jag vaknade:
Men jag lyckades skrapa bort lite smet som flytit ut för digestivebotten var som den skulle. Och det blev ändå en bra konsistens på cheesecakefyllningen.
I framtiden kommer jag nog undvika muffinsformar till en sådan här bakelse. Måtten på receptet räcker till en standard paj form, möjligtvis att man gör 1 ½ sats digestivebotten. Jag föredrar personligen en liten tjockare botten. Lycka till med Cheesecake-baket!
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback