Färsk torskfilé!
I går när jag var inne på ICA fick jag syn på färsk torskfilé till ett väldigt överkomligt pris. Jag slog till. Jag har aldrig tillagat färsk fisk förr, så lite spänd var jag. Efter lite "researchade" på olika fiskesidor kom jag fram till att "less is more". Det var enkelt och gick snabbt och det var väldigt gott. Så här kommer jag laga fisk flera gånger.
Ingredienser:
(har tyvärr inga exakta mått)
Färsk torskfilé
2 citroner
peppar
salt
smör
grädde
vitt vin
Sedan det du vill äta till fisken. Jag hade kokt potatis, blomkål och honungskokta morötter.
Ingredienser:
(har tyvärr inga exakta mått)
Färsk torskfilé
2 citroner
peppar
salt
smör
grädde
vitt vin
Sedan det du vill äta till fisken. Jag hade kokt potatis, blomkål och honungskokta morötter.
Lägg i en rejäl klick smör i pannan. När den smält och pannan är varm lägg i fileérna. Salta och peppra och pressa över citron. När du vänt på fisken och ska steka andra sidan, häll över lite vin. Detta tar inte lång stund, ett par minuter. Ta ur fisken och häll grädde i stekspadet. Red en sås, eventuellt salta lite till.
Ett tips jag snappade upp:
- Släng ut citronpepparn, använd peppar och pressa över saften av citron i stället.
Kommentarer
Trackback