Fyllda kycklinglår med grönsakscouscous och kall dragonsås!
Ingredienser:
4 pers.
4 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller höns)
1 paprika
1 knippe salladslök
1 frp sugar snaps
1 påse torkade aprikoser
4 kycklinglår
1 pkt bacon
4 dl matlagningsyoughurt
1 kruka färsk dragon
1 msk socker
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
olivolja
Gör så här!
Blanda ihop youghurt, socker, senap, färsk dragon, salt och peppar, och låt såsen stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.
Koka upp vatten och buljongtärning. Ta av från plattan och tillsätt couscous. På med locket och rör om med en gaffel när allt vatten absorberats. Häll upp på ett stort serveringsfat och låt kallna. Ringla över olivolja och rör om med gaffel då och då så att det inte blir klumpigt.
Gör ett snitt i kycklingen och fyll den med hackade torkade aprikoser. (2-3 st per kycklinglår) Salta och peppra! Linda två skivor bacon runt kycklingen. Stek på hög värme för att ge lite färg, och stek sen färdigt i ugnen i ca 15-20 min.
Skär ner paprika, torkade aprikoser, salladslök och sugar snaps i mindre bitar och fräs i lite olja. Blanda ner de varma grönsakerna i couscousen.
Lägg kycklingen ovanpå couscousen och strö över lite hackad salladslök som garnering. Servera med den kalla såsen!
4 pers.
4 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller höns)
1 paprika
1 knippe salladslök
1 frp sugar snaps
1 påse torkade aprikoser
4 kycklinglår
1 pkt bacon
4 dl matlagningsyoughurt
1 kruka färsk dragon
1 msk socker
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
olivolja
Gör så här!
Blanda ihop youghurt, socker, senap, färsk dragon, salt och peppar, och låt såsen stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.
Koka upp vatten och buljongtärning. Ta av från plattan och tillsätt couscous. På med locket och rör om med en gaffel när allt vatten absorberats. Häll upp på ett stort serveringsfat och låt kallna. Ringla över olivolja och rör om med gaffel då och då så att det inte blir klumpigt.
Gör ett snitt i kycklingen och fyll den med hackade torkade aprikoser. (2-3 st per kycklinglår) Salta och peppra! Linda två skivor bacon runt kycklingen. Stek på hög värme för att ge lite färg, och stek sen färdigt i ugnen i ca 15-20 min.
Skär ner paprika, torkade aprikoser, salladslök och sugar snaps i mindre bitar och fräs i lite olja. Blanda ner de varma grönsakerna i couscousen.
Lägg kycklingen ovanpå couscousen och strö över lite hackad salladslök som garnering. Servera med den kalla såsen!
Kommentarer
Trackback