Kantarellpizza!
Igår kväll bakade jag min egen pizza. En kantarell pizza. Mycket gott! Jag gjorde en tjock pizzabotten som blev väldigt fluffig och god. Om man gillar tjocka bottnar så kan jag rekomendera det här receptet på pizzabotten. På min pizza hade jag skinka, smörstekta kantareller, riven gouda, skivad mozarella ost och oregano på toppen!
Ingredienser:
ca 4 pers.
1/3 paket jäst (á 50g)
3 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 8 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Häll över jästen och rör om i jästen tills den löst sig i vattnet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs ca 30 minuter. Grädda sedan pizzan på 275 grader i 7-8 minuter.
Ingredienser:
ca 4 pers.
1/3 paket jäst (á 50g)
3 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 8 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Häll över jästen och rör om i jästen tills den löst sig i vattnet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs ca 30 minuter. Grädda sedan pizzan på 275 grader i 7-8 minuter.
Kommentarer
Postat av: Andrea
Mums vad gott med hemmagjord pizza.Det får det bli snart. Och glassen ovan ser också frestande ut. Kul att du börjat göra massa egna glassrecept!
Trackback