Tisdagsmiddag v.34

Igår kväll var det Elin som var värd för vår middagsklubb. Det var skönt att starta upp igen, och veta att 3 tisdagar i månaden kommer man bli bjuden på mat. Det är väldigt avslappnande att bara kunna göra vad man vill på eftermiddagen efter jobbet och sen gå bort och få mat!
Gårdagens middag bestod av Baconlindade kycklingklubbor fyllda med aprikos, couscoussallad och en kall dragonsås! Det var väldigt gott.

ngredienser:

4 pers.

4 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller höns)
1 paprika
1 knippe salladslök
1 frp sugar snaps
1 påse torkade aprikoser

4 kycklinglår
1 pkt bacon

4 dl matlagningsyoughurt
1 kruka färsk dragon
1 msk socker
2 tsk dijonsenap

salt
peppar
olivolja

Gör så här!

Blanda ihop youghurt, socker, senap, färsk dragon, salt och peppar, och låt såsen stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.

Koka upp vatten och buljongtärning. Ta av från plattan och tillsätt couscous. På med locket och rör om med en gaffel när allt vatten absorberats. Häll upp på ett stort serveringsfat och låt kallna. Ringla över olivolja och rör om med gaffel då och då så att det inte blir klumpigt.

Gör ett snitt i kycklingen och fyll den med hackade torkade aprikoser. (2-3 st per kycklinglår) Salta och peppra! Linda två skivor bacon runt kycklingen. Stek på hög värme för att ge lite färg, och stek sen färdigt i ugnen i ca 15-20 min.

Skär ner paprika, torkade aprikoser, salladslök och sugar snaps i mindre bitar och fräs i lite olja. Blanda ner de varma grönsakerna i couscousen.

Lägg kycklingen ovanpå couscousen och strö över lite hackad salladslök som garnering. Servera med den kalla såsen!
 
 







                                                                                                                                                          
Trackback