Canneloni med svamp & bacon! (tisdagsmiddag v. 49)
Igår var jag middagsvärd. Jag fick tips av Elin att göra canneloni. Jag visste inte vad det var, alltså har jag aldrig gjort det tidigare. Perfekt då det är syftet med tisdagsmiddagarna, att testa nya grejjer.
Canneloni är pastarör som man fyller med en god fyllning. Jag gjorde en fyllning på svamp och bacon. Det blev som en lasagne. Fast mina canneloins blev bättre än lasagne (jag är dålig på lasagne)
Jag gjorde lite research genom att kolla massa olika recept, och sedan skapade jag min Canneloni utifrån vad jag tyckte verka godast. här kommer några ungerfärliga mått
Ingredinser:
ca 4 pers
Färsk lasagneplattor
3 pkt bacon
300-400 g svamp
4 schalotten lökar
ca 320 g Philadelphia ( ett paket + lite till ;))
2-3 vitlöksklyftor
5 dl creme fraise
Mozarella
Riven ost (parmesan)
Passerade tomater
Salt
Peppar
Oregano
Hacka lök. Skär svamp och bacon i mindre bitar. Stek lök, svamp och bacon. Pressa över vitlök. Fräs i 5-10 minuter tills det är klart. Blanda svampfyllningen med Philadelphia ost, oregano, smaka av med salt och peppar. Lägg fyllning i mitten på lasagneplattor och rulla ihop, lägg med skarven neråt i en ugnsform. Jag tyckte det verkade lättare att använda färska lasagneplatttor i stället för cannelonirör.
Häll över passerade tomater. Blanda sedan riven ost med creme fraise och lägg på det över tomatsåsen. Toppa med mozarella. Gratinera i 20-25 min på 200 grader. Servera med grönsallad!
Tips: Jag hackade ner lök, vitlök i passerade tomater och lät det bubbla på spisen med salt, peppar, lagerblad, oregano, under tiden jag höll på med fylningen. Så får man lite smak på tomatsåsen också. Glöm inte plocka ur lagerblad bara.
Canneloni är pastarör som man fyller med en god fyllning. Jag gjorde en fyllning på svamp och bacon. Det blev som en lasagne. Fast mina canneloins blev bättre än lasagne (jag är dålig på lasagne)
Jag gjorde lite research genom att kolla massa olika recept, och sedan skapade jag min Canneloni utifrån vad jag tyckte verka godast. här kommer några ungerfärliga mått
Ingredinser:
ca 4 pers
Färsk lasagneplattor
3 pkt bacon
300-400 g svamp
4 schalotten lökar
ca 320 g Philadelphia ( ett paket + lite till ;))
2-3 vitlöksklyftor
5 dl creme fraise
Mozarella
Riven ost (parmesan)
Passerade tomater
Salt
Peppar
Oregano
Hacka lök. Skär svamp och bacon i mindre bitar. Stek lök, svamp och bacon. Pressa över vitlök. Fräs i 5-10 minuter tills det är klart. Blanda svampfyllningen med Philadelphia ost, oregano, smaka av med salt och peppar. Lägg fyllning i mitten på lasagneplattor och rulla ihop, lägg med skarven neråt i en ugnsform. Jag tyckte det verkade lättare att använda färska lasagneplatttor i stället för cannelonirör.
Häll över passerade tomater. Blanda sedan riven ost med creme fraise och lägg på det över tomatsåsen. Toppa med mozarella. Gratinera i 20-25 min på 200 grader. Servera med grönsallad!
Tips: Jag hackade ner lök, vitlök i passerade tomater och lät det bubbla på spisen med salt, peppar, lagerblad, oregano, under tiden jag höll på med fylningen. Så får man lite smak på tomatsåsen också. Glöm inte plocka ur lagerblad bara.
Kommentarer
Trackback