Den godaste smulpajen!
Jag är inte speciellt förtjust i äppelpaj. Har aldrig vart men allting ändrades igår. Jag var hemma hos mamma och pappa och åt. Mamma hade smulpaj till efterrätt. Jag rynkar på näsan. Hon hade fått ett recept på av kusin Malin. Jag provade i alla fall och det var ett bra recept må jag säga .
Det här är receptet man ska använda sig av när man gör smulpaj.
Ingredienser:
Ca 6 port
1 dl socker
1 dl flytande margarin
1 ½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
Bär eller frukt till pajjen
Smörj form/formar. Blanda ihop alla ingredinser utom bär/frukt i en bunke. Ha i bär eller frukt i form. Bre på smuldegen. Grädda i ugn i 20 minuter på 225 g
Vi hade äppelpaj, äpple+ blåbärspaj och blåbärsaj!
Det här är receptet man ska använda sig av när man gör smulpaj.
Ingredienser:
Ca 6 port
1 dl socker
1 dl flytande margarin
1 ½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
Bär eller frukt till pajjen
Smörj form/formar. Blanda ihop alla ingredinser utom bär/frukt i en bunke. Ha i bär eller frukt i form. Bre på smuldegen. Grädda i ugn i 20 minuter på 225 g
Vi hade äppelpaj, äpple+ blåbärspaj och blåbärsaj!
Kommentarer
Trackback