Friterad mozzarella!
Igår hade jag och Elin en räk och vin kväll. Vi har kört några sådana kvällar förr och det är alltid lika trevligt.
Igår gjorde jag äntligen mozarella sticks. Jag har gått och tänkt att jag ska testa fritera ost länge, men det har inte blivit av. Det blev väldigt bra :)
Ingredienser:
Mozarella
Mjöl
Ägg (uppvispat)
Ströbröd
Oregano
Olja att fritera i
Skär mozzarellan i bitar eller stänger. Blanda ströbröd och oregano. Vänd mozarellan först i mjöl, doppa sedan i ägget och vänd i ströbrödsblandningen. Fritera i ca 15 sekunder.
Jag använde fritös. Hettade oljan till 190 grader. Men de går lika bra i kastrull. Använd en tång och termometer.
Igår gjorde jag äntligen mozarella sticks. Jag har gått och tänkt att jag ska testa fritera ost länge, men det har inte blivit av. Det blev väldigt bra :)
Ingredienser:
Mozarella
Mjöl
Ägg (uppvispat)
Ströbröd
Oregano
Olja att fritera i
Skär mozzarellan i bitar eller stänger. Blanda ströbröd och oregano. Vänd mozarellan först i mjöl, doppa sedan i ägget och vänd i ströbrödsblandningen. Fritera i ca 15 sekunder.
Jag använde fritös. Hettade oljan till 190 grader. Men de går lika bra i kastrull. Använd en tång och termometer.
Jag hade två små bitar mozarella (125g) Jag skar upp bägge och trodde vi skulle äta allt, men ca hälften blev över. Här följer några tips.
- Man kan förbereda osten med ströbröd och allt och ställa i kylen. Jag hade de som blev över i kyl över natten och fritera dem nästa dag.
- Dubbelfritera! Fritera först 10-15 sekunder, ta sedan upp några sekunder och fritera igen i 10-15 sekunder. De blir krispigare då.
- Man behöver inte ha just oregano i som smaksättning. Smaksätt med något annat du gillar, chilli till exempel
Kommentarer
Trackback