Jul-gott!

Det är mesta julgodiset tycker jag är lätt att göra , det är bara att smälta choklad och blanda ihop med olika nötter och sedan låta stelna. Än så länge har jag bar gjort wienernougat och en "mandelmassa-grej". Vi hade julfika i helgen inför Rikards släkts julklappsbyte.







Saffransbullar



Winernougat:
100 g flagad mandel
125 g mörk choklad
250 g nougat
Rosta mandel. Smält chokladen och nougat, blanda ihop allt, låt stelna.

"Mandelmassa-grejjen"

Minimuffins



"Mandelmassa-grejjen" smakar exakt som mina chokladägg från i påskas (utan smaksättningen av Cointreau), men var mycket omständigare att göra. Och fula blev dom också.



Och maränger såklart. Jag gjorde chokladmaränger igen. Ett tips är att köpa en god choklad, inte den billigaste i butiken. Jag skäms för att erkänna, men i de här chokladmarängernna är de eldorado choklad. Det förstörde hela marängen för den chokladen är inte god.

                                                                                                                                                          

Kommentarer
Postat av: katarina håkans

Tack Linnea och Rikard för en trevlig adventskväll med så mycket gott gottis och kul sällskap. Kramar från oss.

2011-12-10 @ 20:46:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback