Färska bär med kaffefluff!
Jag har plockat en massa hallon och blåbär men kände att jag inte ville slänga i alla mina fina färska bär i en smet och in i en ugn, utan äta dem som de är. Den här efterätten går snabbt och är lätt att göra i ordning!
Ingredienser:
'
Ca 500 g färska bär tex hallon och blåbär
1-2 msk kallt kaffe (mått beroende på hur stark kaffesmak du vill ha på fluffet)
2 ägg
1/2 krm salt
3 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1/2 krm salt
3 msk florsocker
2 dl vispgrädde
Dela äggen och vispa vitorna och saltet till ett fast skum. Vispa gulorna och florsockret i en annan skål.
Vispa grädden. Blanda i kaffet i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden och äggviteskummet i äggulesmeten.
Vispa grädden. Blanda i kaffet i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden och äggviteskummet i äggulesmeten.
Fördela kaffecrémen över bären och servera genast.
TIPS:
Jag fick ganska mycket fluff över. Frys in dett överblivna fluffet så har du en riktigt god kaffeglass till en annan dag! :)
Kommentarer
Postat av: Elina
Så gott det ser ut! Det måste minsann provas :D
Trackback