Jack Daniels burgare

På min vän Satus begäran kommer nu receptet på Jack Daniels burgarna. (Jag hade visst missat lägga ut de)
Jag har aldrig följt nåt recept är jag gör burgare så det blir lite svårt att skriva mått. Så jag ska väl försöka beskriva hur ja gör så gott jag kan.


Ingredienser:

500 gram köttfärs
4-5 charllottenlökar
Olja   ca 2 msk
Oxfond
Worcestershire  sause
Jack Daniels BBQ sause (jag använde smokey flavour)
Salt
Peppar

Finhacka eller riv löken. Blanda lök köttfärs och olja smidigt. Salta och peppra.
Ringla sedan över Oxfond. Hur mycket kan man undra? Jag brukar gör en glad gubbe över köttfärsen!
Knåda sedan in oxfond i köttfärsen.
Skvätt worcestershire sause över köttfärsen. Mått? Ca 1 tredjedel av oxfoden.
Sedan dags för Jack Daniels såsen. Mått? Flaskan jag köpte var på 275 g. Jag använde ca 1 tredjedel av flaskan. Men ta  lite i taget. Blanda ihop. Smaka av kan man göra om man vågar, fast inget jag rekomederar sommartid, rötmånad och sådant.
Forma till burgare.

Mitt tips är att lägga in i frysen ett tag eller över natten. Burgarna är lättre att grilla, de går inte sönder lika lätt.




                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback