Vit choklad & honung sorbet!
Jag fick en glassmaskin när jag fyllde, och igår testade jag den för första gången. Rikard har släkt från Finland på besök så vi gjorde en vit choklad & honugssorbet.
Som jag serverade med jordgubbar lite vaniljglass och chokladsirap (chokladsirapen syns inte på den här bilden)
Ingredienser:'
2 gelatinblad
5 dl vatten
1½ dl strösocker
1 dl flytande honung
150 g finhackad choklad
1½ dl mjölk
Lägg geatinbladen i blöt i kallt vattten (ca10 min). Finhacka chokladen. Koka uppp vatten socker och honung. Ta av kastrullen från spisen. Lägg ner chokladen. Låt stå i ca 5 min, rör sedan ned gelatinbladen. Låt svalna. Tillsätt mjölken och och häll sedan sorbet i glassmaskin i ca 40 min. Låt sedan ståt frysen 4 timmar innan servering.
Om man inte använder glassmaskin så ställ in i frysen direkt men då är det bra att röra om i sorbet några gånger och då tar det lite längre tid i frysen.
Jag blev nöjd med min sorbet, men jag tyckte den smaka lite väl mycket honung. Det andra åt upp och nån tog om så det är väl en smaksak. Nästa gång jag använder det här receptet kommer jag minska på honungen.
Här kan man läsa lite om glassmaskiner, fördelar och nackdelar osv.
Som jag serverade med jordgubbar lite vaniljglass och chokladsirap (chokladsirapen syns inte på den här bilden)
Ingredienser:'
2 gelatinblad
5 dl vatten
1½ dl strösocker
1 dl flytande honung
150 g finhackad choklad
1½ dl mjölk
Lägg geatinbladen i blöt i kallt vattten (ca10 min). Finhacka chokladen. Koka uppp vatten socker och honung. Ta av kastrullen från spisen. Lägg ner chokladen. Låt stå i ca 5 min, rör sedan ned gelatinbladen. Låt svalna. Tillsätt mjölken och och häll sedan sorbet i glassmaskin i ca 40 min. Låt sedan ståt frysen 4 timmar innan servering.
Om man inte använder glassmaskin så ställ in i frysen direkt men då är det bra att röra om i sorbet några gånger och då tar det lite längre tid i frysen.
Jag blev nöjd med min sorbet, men jag tyckte den smaka lite väl mycket honung. Det andra åt upp och nån tog om så det är väl en smaksak. Nästa gång jag använder det här receptet kommer jag minska på honungen.
Här kan man läsa lite om glassmaskiner, fördelar och nackdelar osv.
Kommentarer
Trackback