Chevré & rabarber toast

Jag hittade det här receptet i Eskilstuna kurirens Evelina för några veckor sedan. Jag har inte hunnit prova receptet föränns idag!



I Evelina heter rätten Chevré chaud med rabarber och rosmarin. 

4 portioner

100 g rabarber
½ dl socker
2 dl vatte
100 g chevré
4 skivor vitt bröd
4 rosmarinkvistar
1msk flytande honung
1 tsk rosépeppar
2 msk grovhackade rostade mandlar
machésallad

Sätt igång ugnen på 175 grader
Skiva rabarbern. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i rabarbern och låt koka i max 5 min. Ta upp och låt svalna. Rosta eller grilla brödskvorna lätt. Skiva och lägg på chevrén, rabarena och rosmarin på toasten. Ringla över honung och strö över rosépeppar och den hackade mandeln. Gratinera ca 10-15 minuter.
Lägg upp fint (inte min starka sida) på assiett med machésallad.

Det var en annorlunda och god "toast". Perfekt som förrätt!
Jag följde inte receptet helt då jag inte hade allting hemma. Så det blev Skogaholm limpa i stället för vitt bröd. Jag hade heller inget rosépeppar. Och så var jag lat så jag rostade inte mandlarna. Men det blev gott ändå :)

Nästa gång jag lagar till den här toasten kommer jag att använda ett gott surdegsbröd (skuret tjocka skivor) och ha lite extra rabarer.



                                                                                                                                                          

Kommentarer
Postat av: jessie

spännande, den ska jag prova!

2011-06-22 @ 06:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback