Friterade lökringar!
Ingredienser:
1-2 stora gula lökar
1 ½ dl mjöl
1 äggula
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 tsk olja, tex majsolja
salt
olja att fritera i, antingen frityrolja eller annan neutral olja. Jag använde majsolja.
Skala och skiva löken i ringar (jag föredrar lite tjockare ringar). Lägg ringarna i kallt vatten i ca 30 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver, vispa äggulan med mjölken och 2 tsk olja. Blanda i mjölblandingen lite i taget tils det blir en tjock smet. Låt den vila i ca 30 min.
När du tar upp löken ur vattnet så låt den rinna av på papper.
Doppa ner ringarna i smeten och fritera. Jag tyckte det var godast om man lät smeten rinna av lite så det inte var överflödigt med smet man friterade
1-2 stora gula lökar
1 ½ dl mjöl
1 äggula
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 tsk olja, tex majsolja
salt
olja att fritera i, antingen frityrolja eller annan neutral olja. Jag använde majsolja.
Skala och skiva löken i ringar (jag föredrar lite tjockare ringar). Lägg ringarna i kallt vatten i ca 30 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver, vispa äggulan med mjölken och 2 tsk olja. Blanda i mjölblandingen lite i taget tils det blir en tjock smet. Låt den vila i ca 30 min.
När du tar upp löken ur vattnet så låt den rinna av på papper.
Doppa ner ringarna i smeten och fritera. Jag tyckte det var godast om man lät smeten rinna av lite så det inte var överflödigt med smet man friterade
Kommentarer
Trackback