Frukostbröd!
Det här brödet jäser i kylen över natten. Bara att grädda när man vaknar!
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 tsk salt
½ dl vetekli
7 dl vetemjöl
Gör så här:
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 tsk salt
½ dl vetekli
7 dl vetemjöl
Gör så här:
- Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Degen ska vara lite lös.
- Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.Pensla med vatten och strö på vallmofrö. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.
- Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca 15 min.
Kommentarer
Trackback