Långpannebröd!
Nu har det bakats bröd igen. Även den här gången valde ett recept som inte tar så lång tid.
Det blev gott och jag kommer frysa in det här brödet och ha till frukost mackor. Det är alltid godare och lite lyxigare med hembakat!
Långpannebröd:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll i hälften av mjölken i jästen och rör om tills det löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung och alla torra ingredienser. Arbeta till smidig deg tills den släpper från skålens kanter. Jag anväder bakkrokarna på min elvisp när "arbetar" deg. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en plåt och tryck ut degen i den. Låt jäsa 30 minuter till.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 15 min på 225 grader
Det blev gott och jag kommer frysa in det här brödet och ha till frukost mackor. Det är alltid godare och lite lyxigare med hembakat!
Långpannebröd:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll i hälften av mjölken i jästen och rör om tills det löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung och alla torra ingredienser. Arbeta till smidig deg tills den släpper från skålens kanter. Jag anväder bakkrokarna på min elvisp när "arbetar" deg. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en plåt och tryck ut degen i den. Låt jäsa 30 minuter till.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 15 min på 225 grader
Kommentarer
Trackback