Baileys kakor
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
3 msk Baileys
Ca 100 g choklad, jag använde vanlig Marabou mjölkschoklad
Ugn 175 grader.
Rör ihop smör och socker till en smidig smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner sirap och Baileys i smör-sockret och rör gradvis ner mjölblandningen, ta lite i taget, annars är det svårt att få en smidig smet.
Grovhacka chokladen och rör sist ner den i smeten. Rulla små bollar av smeten som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 10-12 minuter, beroende på storlek
TIPS
Ta en choklad med smak, tex apelsinchoklad så blir det annan smak på samma kaka!

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
3 msk Baileys
Ca 100 g choklad, jag använde vanlig Marabou mjölkschoklad
Ugn 175 grader.
Rör ihop smör och socker till en smidig smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner sirap och Baileys i smör-sockret och rör gradvis ner mjölblandningen, ta lite i taget, annars är det svårt att få en smidig smet.
Grovhacka chokladen och rör sist ner den i smeten. Rulla små bollar av smeten som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 10-12 minuter, beroende på storlek
TIPS
Ta en choklad med smak, tex apelsinchoklad så blir det annan smak på samma kaka!


Kommentarer
Trackback