Baktips!
När jag ska baka blir jag lite ivrig. Jag tycker det är rätt tråkigt att blanda smet, jag vill bara lägga ut smeten i formar eller på plåt, se och känna den goda bakdoften när det gräddas och sedan möjligvis garera mitt verk. Ett mitsstag jag ofta gör är att jag inte läser receptet ordentligt. Här kommer några baktips som säkert är sälvklara för vissa men nödvändiga för andra att läsa.
1/4 cup = 0,6 dl eller 4 msk
1/3 cup = 0,8 dl eller 5,3 msk
1/2 cup = 1,2 dl
3/4 cup = 1,8 dl
1 cup = 2,36 dl
1,5 cup = 3,56 dl
2 cup = 4,74 dl
3 cup = 7,1 dl



- Läs i genom hela receptet innan du ska baka. Varför? Jo för att se så du har alla ingredienser och tilllbehör som krävs för just det bakverket
- Förbereda! Ställ fram alla ingredienser, förbered tex. formar på plåt och sätt på ugnen innan du börjar baka, det finns inget som är så irriterande som när det är dags för gräddning så är ugnen kall :(
- Se tilll att du har färska råvaror, gammal jäst kommer antagligen sabba din deg.
- Allt som man bakar kan frysas. Däremot bör glasyr vara färsk, den kan bres på efter upptining.
1/4 cup = 0,6 dl eller 4 msk
1/3 cup = 0,8 dl eller 5,3 msk
1/2 cup = 1,2 dl
3/4 cup = 1,8 dl
1 cup = 2,36 dl
1,5 cup = 3,56 dl
2 cup = 4,74 dl
3 cup = 7,1 dl



Kommentarer
Trackback