Gott till grillat! Halloumi & svamp
Parmalindad halloumi med rosmarin
200 g Halloumi
4 skivor parmaskinka
färsk rosmarin
Skär halloumin i 8 skivor, skär skinkan i lagom stora bitar att man kan linda dem runt halloumin. Lägg lite rosmarin på osten vira sedan in ost i skinka. KLART
Svamphattar med tomat och mozzarella
8 portobellosvampar
Örtolja:
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
3 msk hackade färsta örter, tex. timjan, rosmarin, basilika
Fyllning:
1 stor tomat
1 bit mozzarella, skuren i bitar
1 msk hackade färska örter
Blanda ihop örtolja. Dra loss foten från svamparna. Marinera sedan svamphattarna i örtoljan. Blanda ihop fyllningen i en skål.
Torka av svamparna och lägg dem med undersidan på grillen några minuter. Vänd sedan på dem och lägg på fyllningen. Grilla under lock tills fyllningen smält. KLART!
200 g Halloumi
4 skivor parmaskinka
färsk rosmarin
Skär halloumin i 8 skivor, skär skinkan i lagom stora bitar att man kan linda dem runt halloumin. Lägg lite rosmarin på osten vira sedan in ost i skinka. KLART
Svamphattar med tomat och mozzarella
8 portobellosvampar
Örtolja:
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
3 msk hackade färsta örter, tex. timjan, rosmarin, basilika
Fyllning:
1 stor tomat
1 bit mozzarella, skuren i bitar
1 msk hackade färska örter
Blanda ihop örtolja. Dra loss foten från svamparna. Marinera sedan svamphattarna i örtoljan. Blanda ihop fyllningen i en skål.
Torka av svamparna och lägg dem med undersidan på grillen några minuter. Vänd sedan på dem och lägg på fyllningen. Grilla under lock tills fyllningen smält. KLART!
Kommentarer
Trackback