Helstekt marinerad fläskyttefilé med örtostcréme, potatisfritatta & sallad
60-80 g smulad fetaost
1 vitlöksklyfta
5 ägg+ 1 äggula
1 dl gräddfil
0,7 dl grädde
½ -1 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör
Sätt ugnen på 200°. Skala den halvkokta potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Skala och hacka löken, fräs den sedan några minuter i lite smör, ta upp och låt svalna. Vispa ihop ägg, ägggulan, gräddfil och grädde. Rör ner potatisen, osten, riven vitlök, lökfräset, salt och peppar. Smörj en ugnssäker form och häll ner potatissmeten.Sätt in lådan i ugnen tills den stelnat, det tar ca 20 minuter, beroende hur hög och stor formen är. Ta ut potatislådan, låt den svalna något. Lådan går att förbereda dagen innan och värma i ugnen igen, pensla ytan med smör.
Den är god till det mesta till och med kall till en bit sill eller rökt lax.
Receptet på fritattan hörde jag på P1 mat program Meny. Torsdagar 10:00
Servera detta med en god sallad!

Åh så gott det där verkade!