Rabarberkaka med marängtäcke!

Det märks att jag gillar maränger. Det är mycket av det på bloggen just nu. Den här kakan kan göras med andra bär eller vad som helst egentligen. Himla god!

Ingredienser:

50 g margarin
1 ägg + 3 äggulor
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
500 g rabarber

Marängtäcket:

3 äggvitor
1½ dl strösocker

Sätt ugn på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna lite. Vispa 1 ägg, 3 äggulor och 2 dl av sockret pösigt. Blanda mjöl och bakpulver noga. Vänd ner det i äggvispet  lite i taget samtidigt med det smälta smöret.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten.
Skär rabarbern i cm stora bitar och tryck ner dem jämt fördelat i smeten.
Grädda rabarberkakan i nedre del av ugnen i 30 min.
Medan kakan gräddas, gör marängtäcket. Vispa först äggvitorna till ett skum, och vispa sedan ner sockret lite i taget till en marängsmet.
När kakan vart inne i 30 minuter tar du it den och brer på marängsmeten,. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter till eller tills marängen fått fin färg!
Låt kakan svalna innan kanten tas bort. Lika god ljummen som kall!

                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback