Tias Smörgåstårta
SMÖRGÅSTÅRTA
Fyllning 1:
leverpastej (bredbar)
gurkmajonäs
Fyllning 2:
creme fraiche
rökt skinka (fin hackad)
färsk persilja (fin hacka)
salt & peppar
Fyllning 3:
Kokt ägg (fin hackad)
smör
salt & peppar
Börja med att göra iordning de olika fyllningarna så de e klara. Skär sedan bort alla kanter på formfranskan. På första lagret bredde jag på smör, sen leverpastej och ett tunt lager me gurkmajonäs. På med ett lager bröd, sen på med skinkröran. Ett lager bröd till och sen äggsmöret. Ännu ett varv med bröd. Sen blanade jag ihop majonär och creme fraiche och täckte hela tårtan med. Plasta in ordentliget så brödet inte kan torka till under natten. Dagen därpå är det dax att dekorera tårtan, använd fantasin! Rulla ost och skinka, använd salladsblad och gurka, ägg, paprika och apelsin.
Jag tyckte tårtan blev något smaklös, och det beror nog på att jag är lite rädd för majonäs. Så ett tips är att t.ex ha i nån sked majonäs i skinkröran, så gör de nog susen!
Fyllning 1:
leverpastej (bredbar)
gurkmajonäs
Fyllning 2:
creme fraiche
rökt skinka (fin hackad)
färsk persilja (fin hacka)
salt & peppar
Fyllning 3:
Kokt ägg (fin hackad)
smör
salt & peppar
Börja med att göra iordning de olika fyllningarna så de e klara. Skär sedan bort alla kanter på formfranskan. På första lagret bredde jag på smör, sen leverpastej och ett tunt lager me gurkmajonäs. På med ett lager bröd, sen på med skinkröran. Ett lager bröd till och sen äggsmöret. Ännu ett varv med bröd. Sen blanade jag ihop majonär och creme fraiche och täckte hela tårtan med. Plasta in ordentliget så brödet inte kan torka till under natten. Dagen därpå är det dax att dekorera tårtan, använd fantasin! Rulla ost och skinka, använd salladsblad och gurka, ägg, paprika och apelsin.
Jag tyckte tårtan blev något smaklös, och det beror nog på att jag är lite rädd för majonäs. Så ett tips är att t.ex ha i nån sked majonäs i skinkröran, så gör de nog susen!
Kommentarer
Trackback