Varm chokladmousse med limefärskost


Chokladmousse

200 g smör

200 gr mörk choklad

5 äggvitor

5 äggulor

300 g strösocker ( ca 3,3 dl)

 

Smält smöret och chokladen tillsammans med sockret i vattenbad. Vispa äggvitorna fluffigt (du ska kunna vända på bunken). Vänd ner äggulorna i chokladblandningen, vänd försiktigt ned äggvitan. Häll smeten i smorda forma.

Grädda i ca 6-10 minuter i 200 grader när gästerna kommer. De är klara när de har ”svällt” i ugnen och blivit till mousse konsistens ( innan är det bara en smet). Ska serveras varma.  Toppa med limefärskost och bär


Limefärskost cremé.

I burk philadelphia ost (färskost)

3 msk florsocker

Saft och skal av två lime.

Blanda allt tillsammans och smaka av med ev. mer florsocker.



På de här måtten blev det 5 portionsformar och en mellanstor pajform. Gör man större portiononer måste det givetvis gräddas längre.
                                                                                                                                                          

Kommentarer
Postat av: mamma

jättegod efterrätt, chokladmoussetårtan, även dagen efter när jag värmde den i mikroen.

2011-05-03 @ 12:32:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback