Varm chokladmousse med limefärskost
Chokladmousse
200 g smör
200 gr mörk choklad
5 äggvitor
5 äggulor
300 g strösocker ( ca 3,3 dl)
Smält smöret och chokladen tillsammans med sockret i vattenbad. Vispa äggvitorna fluffigt (du ska kunna vända på bunken). Vänd ner äggulorna i chokladblandningen, vänd försiktigt ned äggvitan. Häll smeten i smorda forma.
Grädda i ca 6-10 minuter i 200 grader när gästerna kommer. De är klara när de har ”svällt” i ugnen och blivit till mousse konsistens ( innan är det bara en smet). Ska serveras varma. Toppa med limefärskost och bär
Limefärskost cremé.
I burk philadelphia ost (färskost)
3 msk florsocker
Saft och skal av två lime.
Blanda allt tillsammans och smaka av med ev. mer florsocker.På de här måtten blev det 5 portionsformar och en mellanstor pajform. Gör man större portiononer måste det givetvis gräddas längre.
Kommentarer
Postat av: mamma
jättegod efterrätt, chokladmoussetårtan, även dagen efter när jag värmde den i mikroen.
Trackback