Rotfruktsgratäng med chevré!

Jessicas mumsiga rotfruktsgratäng. Ett gott tillbehör om man vill göra något annorlunda än den vanliga potatisgratängen.

Ingredienser:

4 port.

500 g potatis, ca 4 st

200 g morötter, ca 2 st

150 g palsternacka, ca 2 st

100 rotselleri el kålrot

1/2 purjolök

1 1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 tsk timjan

2 dl vispgrädde

2 de mjölk

1 msk vetemjöl

100 g chevreost

 

Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva rotfrukterna. Koka morötter, palsternacka och rotselleri i saltat vatten i 5 min. Tillsätt potatisen och koka ytterliigare i 5 min. Låt rinna av ordentligt.

 

Gör ett snitt med en vass kniv längs purjon. Spola den ren medan du bläddrar bland bladen under rinnande kallt vatten. Skiva purjon.

 

Blanda potatis, rotfrukter och purjolök.

 

Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Strö över salt, peppar och timjan. Blanda grädde, mjölk samt mjöl och häll över. Ugnsstek i 200 g ca 30 min tills potatis och rotfrukter är mjuka. Fördela osten över när 10 min återstår av gräddningstiden.

 


                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback