Choklad och blåbärsglass!
I fredags fick Rikard skulle bestämma vilken glassmak vi skulle göra. Han tyckte choklad och han köpte Lindts mörka choklad med blåbärssmak att använda som smaksättare. Jag smakade lite av chokladen och tyckte inte speciellt mycket om den. Men det blev ett tämligen lyckat resultat ändå! Lite extra blåbär i min gräddglass gjorde susen.
Ingredienser:
3 äggulor
1 ½ dl socker
4 dl grädde
Skal av 1 apelsin
100 g lindt choklad med blåbärssmak
blåbär
Vipsa äggulor och socker fluffigt, tills det blir vitt. Vipsa grädden för sig. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen. Blanda ner den smälta chokladen, och blåbär, krossade eller hela, det beror vad di själv föredrar, i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden. Ställ glasssmeten i frysen i ca 4 timmar, rör om då och då. Eller kör i glassmaskin tills den är klar.
Ingredienser:
3 äggulor
1 ½ dl socker
4 dl grädde
Skal av 1 apelsin
100 g lindt choklad med blåbärssmak
blåbär
Vipsa äggulor och socker fluffigt, tills det blir vitt. Vipsa grädden för sig. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen. Blanda ner den smälta chokladen, och blåbär, krossade eller hela, det beror vad di själv föredrar, i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden. Ställ glasssmeten i frysen i ca 4 timmar, rör om då och då. Eller kör i glassmaskin tills den är klar.
Kommentarer
Trackback