Friterade potatisklyftor!
Min första fritering i min nya fritös blev helt vanliga potatisklyftor. Jag är inte överförtjust i pommes frites. Jag köper nästan aldrig de när jag är på snabbmatställen. Klyftpotatis däremot är en favorit och de har jag nu friterat såna för första gången. Dem blev goda! Så här gick det till:
Ingredienser:
ca 4 port
500 g fast potatis, jag använde en förpackning med lite mindre delikatespotatisar
Rapsolja ca 2-3 liter, hur mycket beror på hur stor fritös eller gryta du friterar i
salt
Då jag köpte små tvättade delikatesspotatisar så strunta jag i att skala dem, utan sköljde bara av dem i vatten och lät vattnet rinna av på hushållspapper.
Klyfta potatisar i önskad storlek. Värm oljan till 180 grader, sänk sedan ner potatisen i oljan ca 6-7 minuter beroende på storlek på potatisen så klart, låt dem bli mjuka och gula.
Precis innan det är dags att servera maten så fritera potatisen igen, ha då oljan hettad till 190 grader. Fritera några minuter till (3-5) så det blir gyllenbruna och krispiga.
Ingredienser:
ca 4 port
500 g fast potatis, jag använde en förpackning med lite mindre delikatespotatisar
Rapsolja ca 2-3 liter, hur mycket beror på hur stor fritös eller gryta du friterar i
salt
Då jag köpte små tvättade delikatesspotatisar så strunta jag i att skala dem, utan sköljde bara av dem i vatten och lät vattnet rinna av på hushållspapper.
Klyfta potatisar i önskad storlek. Värm oljan till 180 grader, sänk sedan ner potatisen i oljan ca 6-7 minuter beroende på storlek på potatisen så klart, låt dem bli mjuka och gula.
Precis innan det är dags att servera maten så fritera potatisen igen, ha då oljan hettad till 190 grader. Fritera några minuter till (3-5) så det blir gyllenbruna och krispiga.
Kommentarer
Trackback