Kantarellwienerbröd
JÄTTEgod, enkel, festlig och lätt förrätt!
Till det här recptet använde jag fyrkantiga frysta smördegsplattor.
Ingredienser:
1 liter kantareller (eller vilken svamp som helst)
ca 1 dl grädde
3-4 schalottenlökar
smör
salt
peppar
persilja
riven ost
smördeg
Tina smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
Hacka lök och dela kantellerna. Stek löken och kantarellerna i en ordentlig klick smör tills kantarellerna blivit mjuka, häll på grädde. Krydda med salt, peppar. Låt stå och puttra ett tag tills det blivit en tjock stuvning. Blanda i lite persilja. Pensla smördegskanterna med vatten. Lägg lite riven ost i mitten på smördegen. Vik in hörnen mot mitten, men det ska vara luftigt emellan, smördegskanterna ska inte vara "packade" mot varandra. Lägg en klick stuvning på mitten och ha lite riven ost på toppen. Grädda i ugn på 200 grader i 15-20 minuter, tills degen fluffat upp sig och fått fin färg.
Till det här recptet använde jag fyrkantiga frysta smördegsplattor.
Ingredienser:
1 liter kantareller (eller vilken svamp som helst)
ca 1 dl grädde
3-4 schalottenlökar
smör
salt
peppar
persilja
riven ost
smördeg
Tina smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
Hacka lök och dela kantellerna. Stek löken och kantarellerna i en ordentlig klick smör tills kantarellerna blivit mjuka, häll på grädde. Krydda med salt, peppar. Låt stå och puttra ett tag tills det blivit en tjock stuvning. Blanda i lite persilja. Pensla smördegskanterna med vatten. Lägg lite riven ost i mitten på smördegen. Vik in hörnen mot mitten, men det ska vara luftigt emellan, smördegskanterna ska inte vara "packade" mot varandra. Lägg en klick stuvning på mitten och ha lite riven ost på toppen. Grädda i ugn på 200 grader i 15-20 minuter, tills degen fluffat upp sig och fått fin färg.
Kommentarer
Trackback