Scones!
Jag har variit ledig hela helgen. Så efter min sovmorgon idag lyxade jag till det och bakade scones. Det är så lätt, går så fort och man har oftast alla ingredienser hemma. Det var väldigt gott med varma scones med apriokosmarmelad och ost.

I Australien blev jag bjuden på scones vid några tilfällen och fick alltid grädde och sylt till. Det är mumsigt de med.

I Australien blev jag bjuden på scones vid några tilfällen och fick alltid grädde och sylt till. Det är mumsigt de med.
Ingredienser:
12-14 scones
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, tärnat
3 dl mjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i smör och fördela till en grynig massa. Blanda i mjölk och rör ihop. Rör och knåda inte i onödan. Bakpulverdegar ska arbetas så lite som möjligt. Lägg små bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i en form. Grädda i ca 10 minuter på 250 grader.
12-14 scones
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, tärnat
3 dl mjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i smör och fördela till en grynig massa. Blanda i mjölk och rör ihop. Rör och knåda inte i onödan. Bakpulverdegar ska arbetas så lite som möjligt. Lägg små bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i en form. Grädda i ca 10 minuter på 250 grader.

Kommentarer
Trackback