Tias smördegspaj med skinkfyllning

God och lättlagad förrätt. En perfekt aptitretare!

Ingredienser:

smördegsplattor
200 g rökt skinka
ca 150g feta ost
1 purjolök, 15 cm
2 dl crème fraiche
1 ask philadelphia ost, 140 g
paprika
Salt
Peppar
Paprika pulver
Ägg till pensling

Skär skinka och purjolök i mindre bitar, finhacka paprikan och blanda med fetaost och créme fraiche. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg smördegs plattorna i små pajformen och klicka i fyllningen. Vik ner smördegaskanterna som sticker ut. Pensla med ägg. Grädda i 225 graders värme (mitt i ugnen) tills de fått fin färg, cirka 20 minuter.

                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback