Tias smördegspaj med skinkfyllning
God och lättlagad förrätt. En perfekt aptitretare!
Ingredienser:
smördegsplattor
200 g rökt skinka
ca 150g feta ost
1 purjolök, 15 cm
2 dl crème fraiche
1 ask philadelphia ost, 140 g
paprika
Salt
Peppar
Paprika pulver
Ägg till pensling
Skär skinka och purjolök i mindre bitar, finhacka paprikan och blanda med fetaost och créme fraiche. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg smördegs plattorna i små pajformen och klicka i fyllningen. Vik ner smördegaskanterna som sticker ut. Pensla med ägg. Grädda i 225 graders värme (mitt i ugnen) tills de fått fin färg, cirka 20 minuter.
Ingredienser:
smördegsplattor
200 g rökt skinka
ca 150g feta ost
1 purjolök, 15 cm
2 dl crème fraiche
1 ask philadelphia ost, 140 g
paprika
Salt
Peppar
Paprika pulver
Ägg till pensling
Skär skinka och purjolök i mindre bitar, finhacka paprikan och blanda med fetaost och créme fraiche. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg smördegs plattorna i små pajformen och klicka i fyllningen. Vik ner smördegaskanterna som sticker ut. Pensla med ägg. Grädda i 225 graders värme (mitt i ugnen) tills de fått fin färg, cirka 20 minuter.
Kommentarer
Trackback