Fläskfile Gorgonzola!
Jessicas goda fläskfilé gorgonzola. Mycket gott och ett lätt alternativ.
Ingredienser:
4 portioner.
600 gram fläskfile
2 tsk margarin
1 tsk röd curry
2 röda paprikor
2 dl matlagningsgrädde max 4 %
2 msk mango chutney
1 stor banan
75 g gorgonzola ost max 26%
salt, papper
Skär filen i 2 cm tjocka skivor. smält matfettet i en stekpanna och bryn skivorna ett par min på varje sida. Salta och peppra, strö över curryn. ta upp köttet och lägg i en ungsfast form. kärna ut och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i en stekpanna, späd med grädde och rör i mango chutney. Låt sjuda i ett par min och häll sedan såsen över fläskfilen. Skala och skär bananen i sneda skivor. Lägg den över köttet och strö på riven gorgonzola. Sätt in formen in ugn 250 grader och gratinera tills osten smält och fått lite färg.
Servera med ris, couscous, potatis, pasta eller sallad
Ingredienser:
4 portioner.
600 gram fläskfile
2 tsk margarin
1 tsk röd curry
2 röda paprikor
2 dl matlagningsgrädde max 4 %
2 msk mango chutney
1 stor banan
75 g gorgonzola ost max 26%
salt, papper
Skär filen i 2 cm tjocka skivor. smält matfettet i en stekpanna och bryn skivorna ett par min på varje sida. Salta och peppra, strö över curryn. ta upp köttet och lägg i en ungsfast form. kärna ut och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i en stekpanna, späd med grädde och rör i mango chutney. Låt sjuda i ett par min och häll sedan såsen över fläskfilen. Skala och skär bananen i sneda skivor. Lägg den över köttet och strö på riven gorgonzola. Sätt in formen in ugn 250 grader och gratinera tills osten smält och fått lite färg.
Servera med ris, couscous, potatis, pasta eller sallad
Kommentarer
Trackback