Långkokt högrev med dragonsås & ostmos
Det här recptet fann jag i Icas Buffétidning. Jag gjorde några små justeringar men de blev himla bra ändå. Jag lagade denna gryta i min crocpot i 8-9 timmar på låg. I receptet skriver jag ut annat tillagningssätt.
Ingredienser:
Till grytan:
1 kg högrev
1 gul lök
1 morot
Dragon, jag använde dragon som är inlagd i lag. Alternaitv, 2 kvistar färsk dragon
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
Till sås:
6 dl spad från från högrevskoket
3 dl vispgrädde
2 finhackade schalottenlökar
2 msk finhackad dragon
2 msk finhackad persilja
Salt
Vitt vin
Maizena redning
Till ostmos:
Potatis
Smör
Mjölk
Riven ost
Muskot krydda
Salt
Peppar
Skala lök och morot, skär dem i grova bitar. Putsa högreven och skär i 2 eller tre stora bitar. Lägg tätt i en gryta/kastrull man kan ha i ugn. Fyll på med övriga ingredienser. Om vinet inte täcker köttet så fyll på med vatten tills det gör det.
Ställ i ugn på 125 grader. Tillaga under lock i ca 7 timmar tills det är helt mört.
När grytan är klar: Börja koka potatis. Gör sås. Mät av 6 dl spad från grytan. Koka upp spadet tills de reducerats till hälften. Tillsätt grädde, koka i ca 5 minuter. Tillsätt schalottenlök, dragon och persilja. Smaka av såsen med salt och lite vitt vin. Red den om den känns tunn.
Mosa potatis och gör mos. TIllsätt alla de övriga ingredienserna, smaka av med salt, peppar och lite muskot, ha i ordentligt med ost, moset ska vara krämigt och ostigt.
Ingredienser:
Till grytan:
1 kg högrev
1 gul lök
1 morot
Dragon, jag använde dragon som är inlagd i lag. Alternaitv, 2 kvistar färsk dragon
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
Till sås:
6 dl spad från från högrevskoket
3 dl vispgrädde
2 finhackade schalottenlökar
2 msk finhackad dragon
2 msk finhackad persilja
Salt
Vitt vin
Maizena redning
Till ostmos:
Potatis
Smör
Mjölk
Riven ost
Muskot krydda
Salt
Peppar
Skala lök och morot, skär dem i grova bitar. Putsa högreven och skär i 2 eller tre stora bitar. Lägg tätt i en gryta/kastrull man kan ha i ugn. Fyll på med övriga ingredienser. Om vinet inte täcker köttet så fyll på med vatten tills det gör det.
Ställ i ugn på 125 grader. Tillaga under lock i ca 7 timmar tills det är helt mört.
När grytan är klar: Börja koka potatis. Gör sås. Mät av 6 dl spad från grytan. Koka upp spadet tills de reducerats till hälften. Tillsätt grädde, koka i ca 5 minuter. Tillsätt schalottenlök, dragon och persilja. Smaka av såsen med salt och lite vitt vin. Red den om den känns tunn.
Mosa potatis och gör mos. TIllsätt alla de övriga ingredienserna, smaka av med salt, peppar och lite muskot, ha i ordentligt med ost, moset ska vara krämigt och ostigt.
Kommentarer
Trackback