Tisdagsmiddag v.36

Igår var det jag som var middagsvärd. Jag körde på temat Irland och lagagde en köttgryta med smak av Guinness. Grytan serverades med ärtor och vinbärsgelé. Jag bakade också jag ett Irländsk sodabröd att ha till.




Grytan blev god men jag önskar att jag använt lamm istället för nötkött. Det tycker jag är godast i grytor. Jag använde min crocpot att tillaga grytan i. Den stod och puttra i sju timmar medans jag var på jobbet.
Fast jag förberett allt så bra och hade planerat att jag bara skulle behöva skala potatis och baka bröd när jag kom hem så blev min eftermiddag lite stressig.
Det började med att jag råkade hälla svartpeppar på hela köksgolvet, fram med dammusugarn. Sedan skulle jag duka och för att spara tid, så försöker jag rymma 3 vinglas och ett durkslag i två händer, och självklart tappar jag ett glas, fram med dammsugarn.
Klockan 17:15, dags att baka bröd. Det var ett snabbbröd, kräver ingen jäsning. Degen är JÄTTE kladdig, jag undrar om den verkligen ska vara så där, jag har ingenstans att baka, eftersom crockpotten täcker hela min diskbänk och jag dukat upp på bordet. Jag försöker baka ut den på en plåt som står och svajjar hälften på diskbänken och hälften utan något underlag. Det går rätt bra jag ställer in brödet i ugnen. Nu är det mjöl överallt, fram med dammsugarn.




40 minuter senare: Det blev väl ett bra bröd det här tänkte jag, såg nästan ut som på bilden i brödboken. Jag pular lite i lägenheten och glömmer nästan att jag ska koka potatisen, men kommer precis ihåg det i lagom tid. Pustar ut!
Tia, Elin och Jessie väntas anlända klockan 19:00. Klockan 18:50 börjar jag skära upp brödet och märker att de inte är färdiggräddat. På med ugnen och in med brödet, kanske det går att fixa. För säkerhetsskull springer jag ner till ICA för att köpa mera bröd, möter Jessie i porten och ger henne mina nycklar. Möter sedan Tia och Elin halvvägs till ICA, nämner i förbifarten att det har blivit lite fel. När jag kommer upp sitter de redan vi bordet, så vi hugger in på maten direkt.

Vi åt av det Irländska sodabrödet, det var god smak på det men fortfarande inte helt bra, ogräddat i mitten. Jag måste gjort nåt misstag nånstans i brödbaket. Elin trodde att jag knådat degen för länge, de ska man tydligen passa sig för med bakpulverdegar.

Recept kommer!

 

                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback