Cous-cous sallad!
Här kommer mitt recept på en god sallad med cous-cous som bas. Vi diskuterade lite om maten i onsdags och kom fram till att en vitlökssås skulle vara gott till om man te.x äter den till kött.
I det här receptet ingår granatäplle som kan var lite trixigt om man inte rensat sådana förr. Satu skickade mig en hjälpsam kommentar som jag citerar här: Jag plockar alltid ut kärnorna under vatten. En bunke med ljummet vatten, skräpet flyter upp till ytan och kärnorna hamnar på botten :)
Tack för den Satu, det ska jag prova ikväll när jag ska kärna ur ännu ett granatäpple. Här kommer receptet. Måtten är ungefärliga.
Ingredienser:
6 dl cous-cous
Champinjoner , ca 400 g
Sockerärter
1 paket halloumi ost
1 granatäpple
3 msk balsamico
6 msk valnötsolja eller olivolja eller bägge :)
Örtsalt
Timjan
Stek på halloumi, ta sedan bort från värmen när den blivit gyllenbrun. Halvera och fräs champinjoner i smör (jag använde vitlöksmör, de var gott). Blanda ihop oljan/orna och balsamico, timjan och örtsalt i en liten skål. Kärna ur granatäpple. Koka cous-cous efter anvisningar, det tar ca 5 minuter så det är bra att ha allt annat förberett och klart. När cous-cous är klar rör ner oljan och blanda sedan ner alla andra tillbehör. Voila! Servera med kyckling eller kött.
Jag lade ner sockerärtor med champinjoner i stekpannan sista minuten innan cous-cousen var klar.
I det här receptet ingår granatäplle som kan var lite trixigt om man inte rensat sådana förr. Satu skickade mig en hjälpsam kommentar som jag citerar här: Jag plockar alltid ut kärnorna under vatten. En bunke med ljummet vatten, skräpet flyter upp till ytan och kärnorna hamnar på botten :)
Tack för den Satu, det ska jag prova ikväll när jag ska kärna ur ännu ett granatäpple. Här kommer receptet. Måtten är ungefärliga.
Ingredienser:
6 dl cous-cous
Champinjoner , ca 400 g
Sockerärter
1 paket halloumi ost
1 granatäpple
3 msk balsamico
6 msk valnötsolja eller olivolja eller bägge :)
Örtsalt
Timjan
Stek på halloumi, ta sedan bort från värmen när den blivit gyllenbrun. Halvera och fräs champinjoner i smör (jag använde vitlöksmör, de var gott). Blanda ihop oljan/orna och balsamico, timjan och örtsalt i en liten skål. Kärna ur granatäpple. Koka cous-cous efter anvisningar, det tar ca 5 minuter så det är bra att ha allt annat förberett och klart. När cous-cous är klar rör ner oljan och blanda sedan ner alla andra tillbehör. Voila! Servera med kyckling eller kött.
Jag lade ner sockerärtor med champinjoner i stekpannan sista minuten innan cous-cousen var klar.
Kommentarer
Trackback