Blåmusselsoppa!

Den här soppan bjöd Jessie och Per på i fredags. Första gången jag åt blåmusslor. Jag gillade soppan. Den var tydligen inte så komplicerad att få till helller.

Ingredienser:
4 portioner

450 g blåmusslor
2 schallottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl vin
2 dl grädde
Salt
Vitpeppar

Musslorna:
Borsta, och om nödvändigt, skrapa musslorna under rinnande vatten så att musselskägg och -sten försvinner. Obs! Musslor som inte sluter sig helt under hanteringen måste kastas! Försök vrida på tröga musslor, om de delar sig efter att äntligen ha stängt sig ska de inte användas.

Finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken tills den är mjuk. Tillsätt vin och grädde. Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnat sig  (några minuter) Släng musslor som inte öppnat sig.

Uppdatering från Jessie 5-01-12: Det är vitt vin i grundreceptet, vilket jag använde men för att piffa upp hade jag även rött vin :) mums! Jag lät även fräsa blåmusslorna med vitlök och lök en kort stund innan jag kokade grunden, sedan la jag ner musslorna i soppan en stund innan servering :)

.
                                                                                                                                                          

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är vitt vin i grundreceptet, vilket jag använde men för att piffa upp hade jag även rött vin :) mums! Jag lät även fräsa blåmusslorna med vitlök och lök en kort stund innan jag kokade grunden, sedan la jag ner musslorna i soppan en stund innan servering :)

2012-01-04 @ 18:18:39
Postat av: linnea

Jag lade till din kommentar i inlägget

2012-01-05 @ 10:37:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback