Den fantastiska såsen! (onsdagsmiddag v.2)
Tisdagsmiddagar har nu bytt dag och blivit onsdagsmiddagar istället, "a change is as good as a holiday"
Elin var värd igår och bjöd på Biff, den fantastiska såsen och ungsgratinerade rotfrukter & halloumi. Det var väldigt gott som vanligt. Jag känner inte att jag behöver berätta så mycket om den fantastiska såsen (pga dess namn) utan lägger ut receptet direkt.
Ingredienser:
3 msk strösocker
3 msk koncentrerad kalvfond
4 msk balsamvinäger
1 dl pressad clementin
1 röd chili t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
1 knippe salladslök
10-12 körsbärstomater
1 msk strimlad clementinskal .
Man börjar med att smälta socker med vätskorna sen ska chili och vitlök i. Koka ihop tills 1 dl återstår. Sen ska salladslöken i och kokas i 1 minut. Till sist ska tomaterna och clementinskalen i. Då såsen ska bara värmas upp.
Jag (Elin) brukar göra typ 3 ggr så mycket av själva vätskan!
Elin var värd igår och bjöd på Biff, den fantastiska såsen och ungsgratinerade rotfrukter & halloumi. Det var väldigt gott som vanligt. Jag känner inte att jag behöver berätta så mycket om den fantastiska såsen (pga dess namn) utan lägger ut receptet direkt.
Ingredienser:
3 msk strösocker
3 msk koncentrerad kalvfond
4 msk balsamvinäger
1 dl pressad clementin
1 röd chili t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
1 knippe salladslök
10-12 körsbärstomater
1 msk strimlad clementinskal .
Man börjar med att smälta socker med vätskorna sen ska chili och vitlök i. Koka ihop tills 1 dl återstår. Sen ska salladslöken i och kokas i 1 minut. Till sist ska tomaterna och clementinskalen i. Då såsen ska bara värmas upp.
Jag (Elin) brukar göra typ 3 ggr så mycket av själva vätskan!
Kommentarer
Trackback