Glaserade brysselkål
Brysselkål är min godaste grönsak. Här är ett sätt att laga till dem.
Ingredienser:
ca 500 brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
2 msk apelsinjuice
2 msk honung
Dela brysselkålen i halvor. Koka upp en kastrull med vatten och när vattnett kokar läg ner brysselkålen och låt koka i 5 minuter.
Ha smör och olja i en stekpanna. Sätt på hög värme så smöret och oljan blir hett och bubblar lite ha sedan i bryselkålen i stekpananan. Dra ner värmen lite. låt dom puttra/fräsa i 15 minuter. Rör om så de inte bränner fast. Blanda honung och apelsinjuice och häll de över brysselkålen de sista 3 minuterna. Servera genast!

Ingredienser:
ca 500 brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
2 msk apelsinjuice
2 msk honung
Dela brysselkålen i halvor. Koka upp en kastrull med vatten och när vattnett kokar läg ner brysselkålen och låt koka i 5 minuter.
Ha smör och olja i en stekpanna. Sätt på hög värme så smöret och oljan blir hett och bubblar lite ha sedan i bryselkålen i stekpananan. Dra ner värmen lite. låt dom puttra/fräsa i 15 minuter. Rör om så de inte bränner fast. Blanda honung och apelsinjuice och häll de över brysselkålen de sista 3 minuterna. Servera genast!


Kommentarer
Trackback