Glaserade brysselkål

Brysselkål är min godaste grönsak. Här är ett sätt att laga till dem.

Ingredienser:

ca 500 brysselkål
1 msk olja
1 msk smör
2 msk apelsinjuice
2 msk honung

Dela brysselkålen i halvor. Koka upp en kastrull med vatten och när  vattnett kokar läg ner brysselkålen och låt koka i 5 minuter.
Ha smör och olja i en stekpanna. Sätt på hög värme så smöret och oljan blir hett och bubblar lite ha sedan i bryselkålen i stekpananan. Dra ner värmen lite. låt dom puttra/fräsa i 15 minuter. Rör om så de inte bränner fast. Blanda honung och apelsinjuice och häll de över brysselkålen de sista 3 minuterna. Servera genast!

                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback