Örtkryddade kycklinglår med apelsinsås!

Saftigaste kycklingen jag någonsin ätit, köttet bara föll av benen. MUMS!

Ingredienser:

900 g kycklinglår med skinn
2 st apelsiner
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 st bananschalottenlök, finhackad
3 msk worcestershiresås
2 msk torkade franska örter
1 msk flytande kycklingbuljong
1 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk maizenaredning
1 msk smör
olivolja
salt och svartpeppar
tabasco efter

Blanda pressad vitlök, franska örter, salt, pepparoch lite olivolja i en skål så de blir en tjock pasta. Gnid in hälften av örtpastan under skinnet på kycklinglåren och andra pastan utanpå skinnet.
Skiva en halv apelsin och lägg i botten på en stor Crock Pot-gryta. Pressa över resterande apelsin. Lägg låren på apelsinskivorna med skinnet upp.
Tillsätt schalottenlök, worcestershiresås, vinäger, buljong och vatten.
Sätt locket på grytan och placera den i basenheten. Sätt den på hög. Tillaga i 4 timmar.
När rätten skall serveras sila av buljongen i en kastrull. Tillsätt ev. lite vatten så att det är drygt 2dl buljong. Tillsätt maizenaredning och en skvätt tabasco och låt koka upp. Stäng av värmen och rör ner smöret. Smaka av såsen med salt, peppar och vinäger om det behövs.
Jag åt kycklingen med ris och brysselkol.



Kycklingen i grytan klar att köras 4 timmar på "hög"





På den här sidan läggs de ut en Crock-pot recept varje vecka. Det var där jag hittade det här receptet.
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback