Parmakyckling med röd pesto!
Här kommer receptet från tisdagsmiddagen v.48. Det är Jessies mammas recept från början. Värt att prova!
Ingredienser:
6 Kycklingfileer
6 Skivor Parmaskinka
färsk rosmarin
fyllning/skysås:
4 msk röd pesto (på burk)
1 stor gul finhackad lök
(ev 100 gram av säsongens svamp)
4 finhackade vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
salt och nymalen peppar
smör till stekning
2 lagerblad
1,5 dl creme fraiche
Till servering: Soltorkade tomater, färskriven parmesanonst. (Jag hade dock inte svamp eller parmesanost i min kyckling utan hade det i risotton istället.)
Gör så här:
1. Salta och peppra kycklingfileerna. Finhacka lite färsk rosmarin och rulla dem i.
2 Finhacka lök och vitlök och stek mjuk. Lägg i ex svamp och låt puttra tillsammans med den röda peston och balsamvinägern några minuter. salta och peppra.
3. Lägg 1 msk av lök och pestoröran på varje kycklingfile och rulla en parmaskinka runt varje. Lägg de lindade lyckklingfileerna i en ungsfast form.
4. Till överbliven röra i stekpannan tillsätter du creme fraiche och häller sedan skyn över fileerna. Lägg i lagerbladen. Stek i Ugn ca 175 grader i 40 min.
Jag valde att göra extra röra i stekpannen och tillsätta mer creme fraiche så att det skulle finnas mycket sås på kycklingen! mums! :)
Till detta servarde Jessie en svamprisotto.
Ingredienser:
6 Kycklingfileer
6 Skivor Parmaskinka
färsk rosmarin
fyllning/skysås:
4 msk röd pesto (på burk)
1 stor gul finhackad lök
(ev 100 gram av säsongens svamp)
4 finhackade vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
salt och nymalen peppar
smör till stekning
2 lagerblad
1,5 dl creme fraiche
Till servering: Soltorkade tomater, färskriven parmesanonst. (Jag hade dock inte svamp eller parmesanost i min kyckling utan hade det i risotton istället.)
Gör så här:
1. Salta och peppra kycklingfileerna. Finhacka lite färsk rosmarin och rulla dem i.
2 Finhacka lök och vitlök och stek mjuk. Lägg i ex svamp och låt puttra tillsammans med den röda peston och balsamvinägern några minuter. salta och peppra.
3. Lägg 1 msk av lök och pestoröran på varje kycklingfile och rulla en parmaskinka runt varje. Lägg de lindade lyckklingfileerna i en ungsfast form.
4. Till överbliven röra i stekpannan tillsätter du creme fraiche och häller sedan skyn över fileerna. Lägg i lagerbladen. Stek i Ugn ca 175 grader i 40 min.
Jag valde att göra extra röra i stekpannen och tillsätta mer creme fraiche så att det skulle finnas mycket sås på kycklingen! mums! :)
Till detta servarde Jessie en svamprisotto.
Kommentarer
Trackback