Räk & lax paj

Nyårsförrätt 2011!

Ingredienser:

Botten

225 g kavring
75 g smör, smält

Fyllning
5 st gelatinblad
150 g rökt lax    
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
2dl gräddfil    
1 dl purjolök, finstrimlad
0.5 dl dill, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form
Ställ svalt
Blötlägg gelatinblad
Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt
Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök
Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme
Blanda i ett par skedar laxrörai gelantinet
Häll blandningen i laxröran och rör om väl
Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar

                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback