Tre-rätters!
Igår firade jag och Rikard hans födelsedag i förskott. Vi åker till Dubai om en vecka och är inte hemma när han fyller. Sen är födelsedagsfirande alltid en ursäkt att äta lite gott, så igår blev det en tre rättters meny för oss. En rätt improviserad sådan, det enda jag köpte var jordärtskockor och köttet till huvudrätten. Vi har haft kvar så mycket rester från bla förra helgen.

Förrätt blev en variannt på toast skagen. Det är crabsticks i istället för räkor. Sedan schalottenlök, creme fraise, lite majonäs, örtsalt och saft av en halv citron. Dill hade varit gott att ha i men det fanns tyvärr inte här hemma.

Huvudrätten var helstekt ryggbiff med potatis och jordärtkocksmos, rödvinsås och stekta champinjoner i vitlöksmör. Det var väldigt gott, jag har aldrig haft jordärtskockor i mitt mos förr så var kul att testa.

Efterrätten blev även den här helgen friterad camembert med vaniljglass och hjortonsylt. Jag finner inga ord för hur mycket jag gillar den här desserten.
Jag blev så himla nöjd med maten, allt blev så bra. Så kolla i genom kylen och frysen ordentligt så kan man spara både tid och pengar!

Förrätt blev en variannt på toast skagen. Det är crabsticks i istället för räkor. Sedan schalottenlök, creme fraise, lite majonäs, örtsalt och saft av en halv citron. Dill hade varit gott att ha i men det fanns tyvärr inte här hemma.

Huvudrätten var helstekt ryggbiff med potatis och jordärtkocksmos, rödvinsås och stekta champinjoner i vitlöksmör. Det var väldigt gott, jag har aldrig haft jordärtskockor i mitt mos förr så var kul att testa.

Efterrätten blev även den här helgen friterad camembert med vaniljglass och hjortonsylt. Jag finner inga ord för hur mycket jag gillar den här desserten.
Jag blev så himla nöjd med maten, allt blev så bra. Så kolla i genom kylen och frysen ordentligt så kan man spara både tid och pengar!

Kommentarer
Trackback