Bagels!
Jag bakade bagels, de rätt skoj, de skulle koka i kastrull innan gräddning, de var något jag inte kände till innan. Jag blev jättennöjd med mina bagels. Bagels ska ätas delas och rostade för då är det godast!
Ingredienser:
12 st
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 ½ tsk salt
3 msk strösocker
13-14 dl vetmjöl special
uppvispas äggvita och ex. sesamfrön till topping
Smula jästen i en bunke, blanda med socker och salt och lös upp i det ljumna vattnet. Arbeta degen i maskin, tillsätt lite mjöl i taget. Knåda degen i maskinen ca 5 minuter. Degen ska bli kompakt.
Låt degen jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp i 12 bitar. Forma varje bit till en bulle och tryck ut ett hål i mitten. Snurra degen på fingret så att hålet blir större.
Låt bagels jäsa under duk 45 minuter till.
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp vatten i en kastrull, koka några bagels i taget, 3 minuter på varje sida. Låt bröden torka på kökshanduk. lägg på plåt pensla med äggvita och strö på topping.
Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter.
Ingredienser:
12 st
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 ½ tsk salt
3 msk strösocker
13-14 dl vetmjöl special
uppvispas äggvita och ex. sesamfrön till topping
Smula jästen i en bunke, blanda med socker och salt och lös upp i det ljumna vattnet. Arbeta degen i maskin, tillsätt lite mjöl i taget. Knåda degen i maskinen ca 5 minuter. Degen ska bli kompakt.
Låt degen jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp i 12 bitar. Forma varje bit till en bulle och tryck ut ett hål i mitten. Snurra degen på fingret så att hålet blir större.
Låt bagels jäsa under duk 45 minuter till.
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp vatten i en kastrull, koka några bagels i taget, 3 minuter på varje sida. Låt bröden torka på kökshanduk. lägg på plåt pensla med äggvita och strö på topping.
Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter.
Kommentarer
Trackback