Champagnesorbet!
Jag firade 1 årdagen med champagnesorbet. Det tyckte jag var lite lagom festligt och den blev himla god, det kommer nog bli en hel del champagnesorbet när sommaren och värmen kommer.
Ingredienser
2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne, eller mousserande vin
1 citron
Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter. Låt svalna. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning. Pressa och riv skal från limen och citronen. Lägg i en bunke och ställ den i frysen. Rör om då och då. Eller kör i glasmaskin tills det blir sorbet.
Jag åt min sorbet med marinerade hallon. Hallonen låg i sockerlag, cointreau och lime under dagen.
Om det står att det är champagne i något av mina recept så är chansen väldigt liten att jag använt just champagne, jag har inte obegränsat med pengar, tyvärr ;)
Men det finns mycket gott mousserande vin. Det här är min favorit, söt och fin.
Ingredienser
2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne, eller mousserande vin
1 citron
Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter. Låt svalna. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning. Pressa och riv skal från limen och citronen. Lägg i en bunke och ställ den i frysen. Rör om då och då. Eller kör i glasmaskin tills det blir sorbet.
Jag åt min sorbet med marinerade hallon. Hallonen låg i sockerlag, cointreau och lime under dagen.
Om det står att det är champagne i något av mina recept så är chansen väldigt liten att jag använt just champagne, jag har inte obegränsat med pengar, tyvärr ;)
Men det finns mycket gott mousserande vin. Det här är min favorit, söt och fin.
Kommentarer
Trackback