Champagnesorbet!

Jag firade 1 årdagen med champagnesorbet. Det tyckte jag var lite lagom festligt och den blev himla god, det kommer nog bli en hel del champagnesorbet när sommaren och värmen kommer.

Ingredienser

2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne, eller mousserande vin
1 citron

Blanda socker och vatten, koka upp och låt puttra i cirka 3 minuter. Låt svalna. Vispa äggvitan hårt. Tillsätt sockerlagen och champagnen under omrörning. Pressa och riv skal från limen och citronen. Lägg i en bunke och ställ den i frysen. Rör om då och då. Eller kör i glasmaskin tills det blir sorbet.



Jag åt min sorbet med marinerade hallon. Hallonen låg i sockerlag, cointreau och lime under dagen.



Om det står att det är champagne i något av mina recept så är chansen väldigt liten att jag använt just champagne, jag har inte obegränsat med pengar, tyvärr ;)
Men det finns mycket gott mousserande vin. Det här är min favorit, söt och fin.
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback